Brouwerij


Liefde. Liefde voor bier. Liefde voor speciaal bier. Daar staat brouwerij Liefde voor. Bier waar zoveel liefde inzit, dat het je het hoort en voelt bruisen. Bij elke slok ervaar je meer liefde, en dat is toch het mooiste wat er is.

Brouwerij Liefde is op 1 september 2011 door mij opgericht met als missie “Antoinette’s thuisbieren verkrijgbaar maken voor iedereen, zodat ze de liefde voor haar bieren kan delen met velen.“. En die thuisbieren zijn blonde bieren waarin de hopsmaken het feestje in de mond geven en donkere bieren waarin de moutsmaken zoals rook, drop, chocolade de hoofdrol mogen spelen. Meestal met europese hoppen gemaakt en niet al te extreem in de uitvoering.

Momenteel bestaat mijn “Liefdetrio”  uit drie bieren: Intense Liefde, Stoute Liefde en Ware Liefde. De blonde Intense Liefde is zacht hoppig en verfijnd. De zware donkere Stoute Liefde heeft naast de chocoladesmaak ook nog een hintje drop en is verraderlijk makkelijk doordrinkbaar. De Ware Liefde is met zijn 10% vol, romig en complex.

 

 

 

 

Voorlopig is mijn “Liefdetrio” dus compleet. Maar misschien komt op termijn ook nog het rookbier, dat door vrienden het “BBQ biertje” genoemd word. Met of zonder peper. Of juist een zalige porter, met cacaonibs erin voor de chocoladetonen. Bieren genoeg….. Maar voor al mijn bieren geldt, dat de gist een begeleidende rol heeft dat deze op lage temperaturen hun werk mogen doen. Op die manier komen juist alle andere zalige smaken goed tot hun recht.

Mijn missie is dan wel groots, maar de brouwerij is zeer klein. Ik ben eigenlijk gewoon een hobbybrouwer, waarbij de hobby iets uit hand gelopen is. Brouwerij Liefde is dan ook een brouwerij zonder grote brouwinstallatie. Thuis brouw ik regelmatig proefbrouwsels in mijn 20 liter installatie. Als ik tevreden ben over het bier, kan het een officieel bier van brouwerij Liefde worden. Dan wordt er een brouwinstallatie en -ruimte gehuurd van een brouwerij en wordt er 2000 liter gebrouwen. Hieronder een actiefoto bij brouwerij Anders in België.

Formeel noemt men dat een huurbrouwer. Meestal zie je op het etiket in kleine letters staan waar het brouwsel gebrouwen is. Bij mijn etiketten staat dat er gewoon duidelijk op. Geen geheimen bij deze Liefde 😉

Proost alvast en ik wens een ieder hoe dan ook veel liefde toe!

Antoinette van der Schriek

 

Geef een reactie