Bieren

Momenteel heeft Brouwerij Liefde drie vaste bier in het assortiment: Ware Liefde, Stoute Liefde, Intense Liefde.

Ware Liefde
Ware Liefde is de karamelkleurige “Barley Wine” van 10% vol. alc. De speciale engelse karamelmout (TFS Crystal Malt) geeft het een romige toffee karamel toets. Naar mate het bier ouder wordt, mengt deze smaak met de smaak van de gebruikte  hoppen (Saaz en Fuggles). Die hoppen geven het juist weer een fruitigheid, waardoor de 10% alcohol als licht warmend ervaren wordt. Dit samenspel van romige karamel, fruitige hop en alcholische warmte maakt Ware liefde een complex bier om rustig van te genieten.

Advies: drink dit bier minstens 2 maanden na botteldatum. Dan zijn alle smaken in balans.

Verkrijgbaar in 33cl flessen.

Technische gegevens: EBU 38. Ingrediënten: Pilsmout, Thomas Fawcett & Sons Crystal Light Malt, suiker, East Kent Goldings bitterhop en Fuggles & Saaz aromahop, korrelgist.

Stoute Liefde

Stoute liefde is de gitzwarte “Russian Imperial Stout” van 8,5% vol. alc. De chocolademouten geven het de koffieachtige gebrande smaak die als eerste te proeven is. De gebruikte gist maakt hem daarna fluweel (gevaarlijk) zacht in afdronk. Dan proef je ook de laurierachtige dropsmaak opkomen. Een zeer complex bier dat zich zeker met de jaren anders zal ontwikkelen. Bewaar dit bier gerust jarenlang, als het je lukt 🙂
Dit bier is direct drinkbaar.

Verkrijgbaar in 33cl flessen en ook in 75cl fles met kurk om lekker lang te bewaren.

De Stoute Liefde heeft een gouden medaille gewonnen op de Dublin Beer Cup 2014.

Technische gegevens: EBU 65. Ingrediënten: Pale alemout, chocolademout, geroosterde gerst, carahell mout, cara120 mout, basterdsuiker, Galena bitterhop en Willamette & Goldings aromahop, vloeibare gist. Gebotteld 5 jaar voor de t.h.t. datum op de dop.

 

Intense Liefde
Een heerlijke zomers bier van 6% met een droge afdronk, waarbij de zachte bitterheid intens lang in de mond blijft hangen. Je proeft de Saaz hop en een kleine fruitigheid van de gebruikte gist, die het licht bittere mooi aanvult. Aangezien er ook tarwemout gebruikt is, proef je ook de zomerse frisheid van een witbier. Een heerlijke zomers bier voor op het terras, dat ook best binnen gedronken mag worden.

Advies: Dit bier is direct drinkbaar en moet niet te lang bewaard worden.

Verkrijgbaar in 33cl fles.Technische gegevens: EBU 20. Ingrediënten: Pilsmout, tarwemout, munichmout, Hallertauer perle bitterhop en Saaz aromahop, korrelgist. Gebotteld 2 jaar voor de t.h.t. datum op de dop.

Voorgaande bieren
De eerste bieren van brouwerij Liefde waren “Teder” en “Intens”. Beide bieren waren een duo, waarin je kon proeven wat het effect van meer hop op een bier is. Teder was zacht en vrij droog in de afdronk. Intens was zachtbitter en lekker Saaz hoppig. Omdat de Intens en Teder behoorlijk op elkaar leken, heb ik besloten slechts door te gaan met een combinatie van beide: de Intense Liefde.

Intens
Intens is het hoppige blonde bier van 6%.
Voor de echte Saaz hop liefhebbers! Dit super
zachte hoppig bier staat bol van deze nobele
hop. De hop der hoppen!
Doordat er extra Saaz hop is toegevoegd vlak
na het koken en ook nog eens tijdens het
navergisten (dryhopping) houdt de hoppige
smaak maximaal lang aan. Omdat Intens ook nog zo
zalig zacht is, zal je al snel de volgende slok
willen nemen… dus je bent gewaarschuwd!
Hij is op voordat je het weet….

Teder
Teder is een fris zacht blond bier van 6%.
Door de ruime hoeveelheid Saaz hop heeft
het naast een klein zoetje ook een fijne
kruidigheid. Dit gecombineerd met een
vrij droge afdronk maakt het een zalig bier
om van te genieten.

2 Responses to Bieren

  1. Ad says:

    Nou die stout die ik laatst mocht proeven lijkt me zeker een goede optie, ik zou ‘m wel kopen en ik ken zo nog wel 10 anderen die er ook zo over denken…

    Succes!

  2. Bert van Gestel says:

    Het was meteen liefde op het eerste gezicht toen Erik ons liet proeven. Weet niet zo goed meer welke smaken, maar de meeste waren erg lekker.
    Vol verwachting wachten we op de eerste zending. Jammer dat het zo lang duurt . . ., maar ja, goed bier heeft tijd nodig.

Geef een reactie