Brouwdatum bekend en de namen

Donderdag 24 november is het zover: ik ga bij Sjef van de 3Horne in Kaatsheuvel brouwen. Mijn iets wat ingewikkelde brouwplan is goedgekeurd en kan uitgevoerd worden bij de 3Horne. Ik ga namelijk niet ÊÊn maar twee bieren tegelijk brouwen.Totaal 800 liter.

Hoe? Het brouwsel splitsen na de hoofdvergisting en bij de een wel hop toevoegen (drooghoppen) en bij de andere niet. Dat is niet zo ingewikkeld bij een thuisbrouwinstallatie, maar wel lastiger bij een grote installatie. Gelukkig was Sjef niet voor 1 gat te vangen en wist hij wel een oplossing. Dus bij deze kan ik melden dat mijn plan doorgaat en zal ik jullie ook de namen maar alvast verklappen.

“Teder” is een blond mild gehopt bier dat eigenlijk een allemans vriendje is gezien de lage bitterheid (IBU 24). Voor wie mijn thuisbrouwsels kent: het is het Milde Blondje. Lekker fris, vooral niet zoet en precies hoppig genoeg. Die stond meestal op de tap de laatste tijd.

“Intens” is de hoppigere versie van Teder. Dezelfde frisheid, maar dan met een lekkere hopgeur en hopsmaak. Dat was in mijn thuisbrouwsels Mild Blondje Drooghop. Die heb ik alleen op fles meestal.

Ik heb er reuze zin in!

This entry was posted in 2011. Bookmark the permalink.

4 Responses to Brouwdatum bekend en de namen

 1. Paul Bruin says:

  Ik vertel mijn collega’s er wel eens over. Ze willen al bestellen, joh!

 2. Antoinette says:

  Ze moeten nog even geduld hebben 😉 Maar distributie richting Nijmegen gaat waarschijnlijk gebeuren. Ik neem wel contact met je binnenkort op om goede adressen te horen van je. Jij kent je stad immers 😉

  • Martin says:

   Toch had je makkelijk 2×800 liter kunnen brouwen. Nu ben je in een maand door je voorraad heen. Ondernemen! Niet te klein denken. Geloof in je product!

   • Antoinette says:

    Dat had ik best willen doen, maar op de een of andere manier waren alle vergistingstanks vol. Goh, hoe kan dat nou 😉 ? Had ik jouw brouwsel eruit moeten kieperen ha ha.